• Vi vill inspirera till ekologiskt tänkande, för en planet i dynamisk stabilitet, ett arv till kommande generationer.
 • Verksamheten skall kännetecknas av öppenhet, samarbete, samt omtanke om vår jord och allt som lever på den.
 • Vår vision är att vara miljötänkande på alla områden.
 • Vi värnar ett mångtusenårigt kulturarv genom naturenlig odling och kretsloppstänk.

"Vi värnar ett mångtusenårigt kulturarv genom naturenlig odling och kretsloppstänk. Vi vill inspirera till ekologiskt tänkande, för en planet i dynamisk stabilitet (inneboende förmånga att möta förändringar) det tillstånd en mogen skog befinner sig i. Stabil och flexibel genom mångfalld. Ett arv till kommande generationer. Vår vision är att vara miljötänkande på alla områden. Verksamheten skall kännetecknas av öppenhet, samarbete samt omtanke om vår jord och allt som lever på den."

sidobildvattenmludd

Vingaland

Vingaland är en Ekonomisk förening med två huvudsakliga mål. Det ena är en hållbar framtid, det andra är att skapa arbeten åt den grupp som står längst från arbetsmarknaden. Vi driver föreningen utifrån ett permakulturistiskt synsätt. Kretsloppstänk, helhetssyn (cirkulärt tänk) i stort och smått. Det vi i första hand är inriktade på är en förändring i vårt sätt att producera mat. För närvarande har vi ett hektar odlingsbar yta i Strömslund, Trollhättans stad. Vi håller också på med att anlägga tre "ätbara skogar" i Trollhättan.

När det gäller vår odling av ettåriga grönsaker, så samodlar vi många olika kulturer i akt och mening att skapa funktionella samband mellan kulturerna. Konkurrans slukar energi.
Vår odling är öppen för allmänheten, vi säljer både plantor, samt grönsaker till självplock. Vi håller kurser i permakultur, samt anläggande av ätbara skogar. Dessutom förädlar vi våra skördade produkter. Vi gör marmelader, chutney, energidrycker och mycket mera. Vi har också en mycket framgångsrik grön rehabilitering. Det som gör rehabiliteringen framgångsrik är den positiva kraften i odlandet och naturen vi har omkring oss. Vi förhåller oss till varandra på ett respektfullt och uppmuntrande sätt. Ett sätt att lära är genom misstag som begås, vilket alltså är tillåtet. Vårt mantra även i värsta vårsådden är "lugnt och fint". De arbeten vi skapar ligger främst inom de verksamheter som nämnts, men även genom diverse rut och rotjobb.

Vi har också inköpt en båt, en stor fd fisketrålare, i akt och mening att få den registrerad för passagerartrafik, bara fantasin sätter gränser för de events man kan arrangera ombord. Det första som planeras är ett glasscafè, med egengjord glass. Ingredienser delvis från den egna odlingen. De rena fina smaker man får är rent sagolika.

Vi kan öppna verksamhet i många olika brancher beroende på vilken kompetens vi får in via deltagarna. Denna möjlighet att kunna få chans att utveckla sina kunskaper till gagn även för andra är inte minst en viktig ingrediens i rehabiliteringen.

Denna något kluvna verksamhet, med å ena sidan odling och å andra sidan att köra båt med allt vad det innebär, kommer sig av att en av grundarna seglat till sjöss i 18 år. Efter det ägnat de sista dryga 25 åren åt odling, varav de sista 15 åren kombinerats med grön rehabilitering.

sidobild3

till toppen av sidan

 • Kontaktuppgifter

  Besöksadress till odlingen på Arvidstorp
  Kungälvsvägen 1b (Strömslund)
  461 57 Trollhättan

  Besöksadress till REKO hållbarhetsnav
  Villa Stranna
  Karl Johans Torg 1
  461 30 Trollhättan

  Postadress:
  Vingaland ek.för.
  Fristorp 224
  461 93 Västra Tunhem

  Tel/Mob Michael Rokvist:
  0521-130 45
  070 428 20 50
  Mob. Odlingen, Arvidstorp:
  070 764 98 24
  Mob. Dator- och IT support
  073 461 45 25
  E-post:
  info@vingaland.nu
  itsupport@vingaland.nu
 • hitta till oss

 • Maila oss redan idag!