• Vi vill inspirera till ekologiskt tänkande, för en planet i dynamisk stabilitet, ett arv till kommande generationer.
 • Verksamheten skall kännetecknas av öppenhet, samarbete, samt omtanke om vår jord och allt som lever på den.
 • Vår vision är att vara miljötänkande på alla områden.
 • Vi värnar ett mångtusenårigt kulturarv genom naturenlig odling och kretsloppstänk.

"Vi värnar ett mångtusenårigt kulturarv genom naturenlig odling och kretsloppstänk. Vi vill inspirera till ekologiskt tänkande, för en planet i dynamisk stabilitet (inneboende förmånga att möta förändringar) det tillstånd en mogen skog befinner sig i. Stabil och flexibel genom mångfalld. Ett arv till kommande generationer. Vår vision är att vara miljötänkande på alla områden. Verksamheten skall kännetecknas av öppenhet, samarbete samt omtanke om vår jord och allt som lever på den."

  


REKO Hållbarhetsnav i Villa Stranna


Hela Västra götalandsregionen är registrerat som ett sk. RCE-område inom FN. Dessa områden skall gå före inom hållbarhet i världen
Vingaland sitter med i styrgruppen för RCE West Sweden. En del övriga medlemmar i RCE är Chalmers, Högskolan Väst, Röda korset, Naturskyddsföreningen, Nordens ark, Studieförbundet Vuxenskolan, Göteborgs miljövetenskapliga center för att nämna några.


Som en avknoppning från RCE har några medlemmar startat ett center för hållbarhet i centrala Trollhättan, REKO HÅLLBARHETSNAV, i en av stadens mest kända byggnader, Villa Stranna.


Vingaland står värd för EkoReko Café  naturligtvis ekologisk, EkoReko butik med ekologiska dagligvaror och glasskiosk med Vingalandsglass, gjord på endast naturliga, ekologiska ingredienser.
Då Vegolyckan ju har stängt sin restaurang har vi på Vingaland nu dragit igång ett försök med lunchservering på Stranna!
Just nu har vi öppet tisdagar och torsdagar och serverar vegetariska soppor, bröd och kaffe för 60:-. Lunchen serveras mellan 11:30–14:00. Om det går bra kommer vi att utöka antalet dagar under veckan och kanske även plocka in lite annat än soppor på menyn!


I den fantastiska möteslokalen kommer REKO HÅLLBARHETSNAV att ordna föredrag, paneldebatter m.m, ämnena kommer givetvis att handla om en hållbar framtid. Lokalen kommer även att kunna hyras av olika organisationer och privatpersoner. När övervåningen blir ledig kommer fler verksamheter in med hållbara mål.

För att se vilka evenemang som hålls på Villa Stranna läs mer här

 

Medlem

Reko Hållbarhetsnav välkomnar fler medlemmar - enskilda personer, företag och föreningar. Alla som delar vår strävan, att välja mer hållbara alternativ, är välkomna. Vill du vara med och påverka utvecklingen av hållbarhetsnavet i Villa Stranna så är du välkommen att kontakta oss i styrelsen. Har du inte tid att engagera dig i föreningen, men vill stödja idén, så är du också välkommen som medlem.

Vill du bli medlem i Reko Hållbarhetsnav ekonomisk förening. Betalar du in 600 kr på bankgiro 585-3270. REKO Hållbarhetsnav
Medlemsinsatsen i föreningen är 300 kr, en engångsinsats som återbetalas vid utträde.
Medlemsavgiften i föreningen är 300 kr/per år.
Skriv även ett mail med namn och telefonummer vi vet att det är just du som betalat in. medlem@rekothn.se

Som medlem får du rabatt på våra föreläsningar och andra aktiviteter. 10% rabatt i CafeReko och Rekobutiken, samt på restaurang Vegolyckans lunchkort.

Reko Hållbarhetsnav ekonomisk förening
Styrelsen består av:
Monika Ågren, vice ordförande. Tel 070-8843462

Michael Rokvist, Vingaland. Tel 070-4282050
Ylva Nordin, Vegolyckan Tel 070-8579936
Anette Fredman, Vegolyckan. Tel 072-3118471

Välkomna!
 
 bild-2-e1416982424433  

 

till toppen av sidan

 • Kontaktuppgifter

  Besöksadress till odlingen på Arvidstorp
  Kungälvsvägen 1b (Strömslund)
  461 57 Trollhättan

  Besöksadress till REKO hållbarhetsnav
  Villa Stranna
  Karl Johans Torg 1
  461 30 Trollhättan

  Postadress:
  Vingaland ek.för.
  Fristorp 224
  461 93 Västra Tunhem

  Tel/Mob Michael Rokvist:
  0521-130 45
  070 428 20 50
  Mob. Odlingen, Arvidstorp:
  070 764 98 24
  Mob. Dator- och IT support
  073 461 45 25
  E-post:
  info@vingaland.nu
  itsupport@vingaland.nu
 • hitta till oss

 • Maila oss redan idag!